SERENGETI AGATA

Agata 8971, 8777 & Matte White

De Serengeti Agata 8971 is perfect voor dagelijks gebruik. Goed te matchen met vele outfits door het klassieke en zwarte montuur.  Dit damesmodel van Serengeti komt uit de Classic collectie en de Nylon montuur series. Bij ons beschikbaar in twee varianten, de 8971 (zwart) en de 8777 (tortoise). De 8971 uitvoering is uitgerust met het 555NM glastype en de 8777 met het Drivers Gradient glastype.

Agata – De lens en het glas
555NM (groen glas) staat voor 555 nanometers, het punt wat het hart van het kleurenspectrum markeert en tevens de best mogelijke weergave voor het menselijke oog creëert. De lens en filter condities zorgen voor een kristalheldere zicht- en contrastweergave.

De Drivers Gradient lens die onder andere voorkomt in de Agata 8777 is speciaal ontwikkeld voor autorijders en piloten. Er is bij de ontwikkeling van deze lens rekening gehouden dat je bij het besturen van een auto of vliegtuig niet alleen bij verkeerssituaties op de weg (en in het luchtruim in het geval van piloten) optimaal zicht ervaart maar ook de instrumenten in de auto en de cockpit goed in de gaten kunt houden. Kenmerkend bij dit type glas is dat het bovendeel donkerder en het onderste gedeelte van het glas lichter van kleur is.
Beide uitvoeringen zijn gemaakt van Boriumsilicaatglas (ook wel Borosilicaatglas genoemd). Dun, lichtgewicht, sterk, hittebestendig en duurzaam, een perfecte combinatie.

De fotochromatische lens die verwerkt is in het glas is reactief op basis van de hoeveelheid UV stralen waaraan de lens wordt blootgesteld. Binnen zijn de glazen vrijwel transparant en in het zonlicht (UV straling) donker van kleur. Deze glazen ook wel meekleurende glazen genoemd veranderen van kleur omdat de moleculen die in de lens verwerkt zijn de felle uv-stralen absorberen. De polariserende technologie beschermt je ogen tegen gevaarlijke UV straling en filtert de felle/verblindende lichtstralen.

Kwaliteit en gewicht (montuur)
Het montuur van de Agata is gemaakt van een hoogwaardige Nylon blendtype genaamd Nylon TR90. In tegenstelling tot het gewone Nylon dat bij goedkopere brillen voorkomt wordt dit type montuur niet broos en kwetsbaar na verloop van tijd. Het vederlichte gewicht en de flexibiliteit van het montuur zorgen voor optimaal comfort tijdens het dragen van deze zonnebril.

Voor de liefhebbers die op zoek zijn naar een bril voor tijdens het autorijden is de Agata 8777 met Drivers Gradient glas een goed alternatief. Mocht je nog even verder willen kijken naar vergelijkbare dames modellen dan is de Mara, de Lia of de Valentina wellicht interessant voor jou.

BEKIJK ANDERE MODELLEN