HEREN ZONNEBRILLEN

Een eeuw geleden was de hoed de nummer 1 accessoire voor mannen. Maar de afgelopen decennia is de heren zonnebril, mede dankzij de film- en muziekindustrie, modetrends en technologische ontwikkelingen doorgegroeid tot een van de meest favoriete accessoires voor mannen. Lees meer

Serengeti zonnebril heren

Onderscheidend, uniek & (zicht)comfort
In dit artikel behandelen we de belangrijkste en de meest onderscheidende eigenschappen. Zo kom je te weten wat de heren zonnebril collectie van Serengeti zo uniek maakt vergeleken met basic/goedkope zonnebrillen. Daarnaast helpen we jou graag met het ontdekken van alle nieuwe heren trends, de verschillende stijlen en de specifieke mogelijkheden om te vinden wat bij jouw eigen persoonlijke stijl past.

Serengeti heren 2021 collecties

De Serengeti zonnebril heren collectie was in 2020 verdeeld over vier verschillende collecties; Legend, Signature, Classic en Sport. Onlangs is de volledige nieuwe 2021 collectie gelanceerd met de collecties; Driving Heritage, Creator, Sport en Essentials.

Legend

Uit de Legend collectie willen wij graag enkele features van de volgende 3 heren modellen uitlichten.
Voor het ontwikkelen van de ultralichte Sassari en de Dante is gebruik gemaakt van metalen monturen met wire flex technologie. Het montuurmateriaal is een combinatie van metaal en monel, wat voor ongeveer 30 procent uit koper en voor 60 procent uit nikkel bestaat. In de legering zijn hypoallergene en corrosie resistente stoffen gebruikt om eventuele allergische reacties en corrosie te voorkomen. Beide zijn verkrijgbaar in het zwart- en zilverkleurige montuurtype. Het Sassari model is iets groter vergeleken met de Dante en heeft een grotere lenshoogte.
Bij deze modellen is een strakkere fit mogelijk indien gewenst. De brilpootjes en de neuspads, ook wel neusvleugels genoemd, zijn verstelbaar zodat jij je eigen customized fit kunt creëren. Als de pootjes te lang of te kort zijn kan dit onprettig aanvoelen bij je oren en tot ongemak of irritatie leiden.
Een model die er echt uitspringt in deze Legend collectie is de Lerici met ovaalvormige glazen, ronde contouren en de dubbele metalen brug.

Signature

In de Signature heren collectie van Serengeti vind je enkele iconische en tijdloze monturen terug die nooit uit de mode en altijd populair zijn. Er is zoveel keuze, maar wie heeft er gezegd dat je slechts 1 heren zonnebril in jouw persoonlijke collectie mag hebben?
Heb jij al een sportief of functioneel model? Dan is de Modugno wellicht een goede aanvulling voor jou. Deze editie met gouden montuur en zwart lederen accenten bij de oortjes en bovenaan bij de browbar. Is goud niet jouw ding, geen zorgen we hebben ook monturen in zilver- of mat zwarte kleuren. Andersom zou je voor een sportief of plastic/nylon montuur kunnen gaan als je al een navigator of metalen zonnebril in jouw kledingkast hebt liggen. In dat geval kunnen wij de Anteo, Leandro of de Positano uit de Signature collectie aanbevelen.
Volgens onze stilisten kun jij de plank niet misslaan met een Delio en een Leandro 555NM in jouw bezit. Met deze twee heren 2021 modellen kun jij je eyewear stijl aanpassen en matchen met elke outfit voor zowel casual als nette aangelegenheden, of het nou zomer of winter is, jij bent er klaar voor.
De populaire Serengeti Carrara is een Aviator type met teardrop vorm. In deze Aviator design categorie hebben we ook de navigator edities zoals de Spello en de Tellaro. Lees meer over de verschillende aviator stijlen bij het kopje Trends.
Ben je op zoek naar monturen die goed te matchen zijn met verschillende kledingstijlen en kleuren? Bekijk dan eens de zwarte Anteo en de Positano met tortoise design en bruine tinten. In dezelfde categorie maar met iets meer sportieve details en chique elementen hebben wij de Leandro met blauwe of groene glazen.Ga jij off-track, hiken, wandelen of de bergen in? Dan is de Leandro Glacier editie de beste keuze voor jou. Dit model heeft verwijderbare shields aan de zijkant die bescherming bieden tegen de wind en vuil.

Classic collectie

De Serengeti classic collection bestaat uit diverse klassieke modellen zoals het iconische; pilot frame brillen, wraparound brillen en de wayfarer-type zonnebrillen.
In deze collectie vind je modellen met een retro look die vaak te zien zijn in oude films of remakes met Italiaanse filmsterren zoals de Corleone en de Claudio. Alle modellen zijn gemaakt van robuuste materialen zoals metaal, acetaat en nylon TR90 plastic.
De Lenwood met vierkante glazen en de Raffaele met ronde glazen zijn twee klassieke monturen met een moderne touch die momenteel erg populair zijn. Beide modellen zijn gemaakt van het natuurlijke propionaat acetaat materiaal en komen terug in de Serengeti Acetaat collectie. De Lenwood is vooral populair bij heren en verkrijgbaar met een zwart montuur en blauw glas, de 555nm Blue. En verkrijgbaar in het karamel-bruine montuur met groene glazen.
Neem een kijkje bij de classic modellen met een metalen frame, zoals de Varese, de Modugno, de Matera of de klassieke Agostino in aviatorstijl.

Sport collectie heren

Behalve montuurtype, kleur en andere designelementen is het bij sportactiviteiten ook belangrijk om rekening te houden met het type glas en de kleurtint van de glazen. Dit speelt een rol bij het helder en nauwkeurig waarnemen van jouw omgeving zoals het parcours, paden en objecten of obstakels (op afstand) om optimale sportprestaties mogelijk te maken.
Het behouden van focus en het voorkomen van vermoeide ogen is natuurlijk ook van groot belang tijdens het sporten. De polariserende technologie die in de lens verwerkt is zorgt ervoor dat je geen last hebt van felle schittering en UV stralen. En het spectral control filter, ook wel blue light filter genoemd, zorgt er voor dat blauw licht tot 95 procent gefilterd wordt.
Hieronder hebben we enkele specifieke modellen uit de Serengeti sport collectie voor heren uitgelicht. De Bergamo en de Bormio zijn twee sportieve heren zonnebrillen met een full frame. Hierbij bedekt het frame de rand van het glas. Daarom ook wel volrand genoemd. Het montuur van de Bergamo is bij de pootjes iets breder, daar waar de Bormio juist kleinere en dunnere pootjes heeft.
In de volgende subcategorie half frame, waarbij het frame enkel de bovenzijde van het glas bedekt en de onderzijde randloos is, hebben wij de Linosa. En de Maestrale die een bredere curvebedekking heeft en daarmee betere bescherming biedt met een grotere hoek. De Maestrale heeft een gestroomlijnd design in de wraparound stijl, wat een favoriet is bij sporters en fietsers omdat deze bril beter beschermd tegen zonlicht, vuil, stof en voordelen heeft met betrekking tot het perifere zichtsvermogen.
Een derde relevante subcategorie, de randloze zonnebrillen voor heren. Deze categorie wordt ook wel als rimless of frameless omschreven omdat het montuur bij deze brillen de randen van de glazen niet volledig bedekt. De Nuvola en de Nuvino hebben een small design met ronde curves bij de randen van het glas. Een vergelijkbaar design is terug te zien bij de Silio en de Erice, maar deze modellen hebben meer rechte lijnen in de curve een een grotere lens. Heb jij een groter hoofd dan gemiddeld dan zijn de Erice en de Silio modellen uitermate geschikt voor jou.