SERENGETI ANTEO

De Serengeti Anteo uit de signature collectie wordt geproduceerd en geassembleerd in Italië. Het tijdloze wayfarer design met rechthoekige vormen is ongekend populair sinds de jaren 50 en wordt gezien als een echte klassieker. Deze unisex bril is gemaakt van de hoogste kwaliteit geïnjecteerde Nylon TR90 materiaal en is geschikt voor dames en heren. Het frame is super licht van gewicht met slechts 32 gram.

Serengeti Anteo

Alle Anteo modellen in ons assortiment vallen in het type volrand montuur en bevatten polariserende lenzen van mineraalglas met een basiscurve in de schaal 6. Drie variaties van dit model zijn uitgerust met het donkerbruine tortoise design montuur. De tortoise edities zijn te herkennen aan de productcodes; 8669, 8671, 8976. De Anteo 8669 PD met de bruine Drivers mineraal lens en de Anteo 8671 PDGR zijn beide uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en om te dragen tijdens het autorijden. De drivers glazen zijn op onze website te herkennen aan de afkortingen PD en PDGR. 

Als jij gedurende het gehele jaar veel in de auto zit en regelmatig verschillende (onbekende) routes moet rijden dan zul je veelvuldig gebruik maken van jouw navigatie systeem. Een bril met een lage tint kan goed van pas komen als je vaak op je dashboard en navigatiescherm moet kijken. Als jij ook in het voor- en het najaar veel op de weg zit dan krijg je ongetwijfeld vaak te maken met de verblindende en felle laaghangende zon die tot gevaarlijke verkeerssituaties kan leiden. In dat geval kunnen wij de Anteo 8671 met de polarized drivers gradient glazen aanbevelen. Bij deze gradient glazen is in het bovengedeelte van de lens een sterkere en donkere tint verwerkt en een minimale/lichte tint bij het onderste gedeelte van de lens. Dit maakt het aflezen van het autodashboard en het navigatiescherm tijdens het autorijden een stuk gemakkelijker en aangenamer.

Bij de productie van de 555NM groene Anteo 8976 tortoise variant is een spiegelcoating aangebracht met een grijze spiegel tint. Dit model blinkt uit bij weersomstandigheden met extreme zon of langdurige blootstelling aan felle uv stralen. Ideaal dus als je gaat vissen of een hele middag met vrienden en een bootje of een sloepje het water op gaat.

Naast de tortoise monturen hebben wij nog drie sportieve en stijlvolle zwarte Anteo monturen die je in dit overzicht kunt spotten door middel van de volgende productcodes; 8667, 8668, 8977.
De donkere Anteo 8667 en de 8668 zijn beiden uitgerust met het 555 nanometer glastype. Bij de 8667 is een groene coating aangebracht en bij de 8668 een blauwe coating. 

Als laatste maar niet de minste de Anteo 8977-S met de rood/rosé Sedona glazen van Serengeti. Deze editie heeft een zilveren touch door de zilverkleurige mirror-coating die op het glas is verwerkt. Deze Sedona uitvoering wordt onder andere geprezen door hikers, mountainbikers, wandelaars en liefhebbers van nordic walking die veel tijd doorbrengen in het bos en in de bergen. Deze rood/roze glazen komen ook erg goed van pas bij omstandigheden met reflecties van een hoge intensiteit, bijvoorbeeld bij reflecties van sneeuw of water. De Polarized Sedona lenzen blinken uit door het behouden van helder, scherp zicht en een prettige en natuurlijke kleurbalans. De bruine en groene glazen zijn perfect voor dagen met bewolkte en zonnige weersomstandigheden.

Heb jij een rond of ovaalvormig gezicht? Dan is deze Serengeti met rechthoekige contouren perfect om balans aan te brengen op de ronde lijnen en accenten van jouw gezicht. Maar zoals je bij onze modellen op de fotografie hiernaast kunt zien matcht dit model ontzettend goed met zowel ronde als rechtlijnige gezichtsaccenten. Daarnaast zijn deze zonnebrillen goed te combineren met verschillende kledingstijlen. De bovenzijde van dit montuur heeft een kleine subtiele curve. Als jij een montuur zoekt in een vergelijkbare stijl maar met een vlakke bovenzijde, neem dan even een kijkje bij de Livio of de Positano.

De naam Anteo is afgeleid van Antaeus, een veel voorkomende naam en term in de geschiedenis van de Griekse en Latijnse culturen. Als je in Italië of in Griekenland op vakantie gaat dan is de kans groot dat jij daar een hotel, restaurant, bedrijf of pleinen en straten met de naam Anteo tegenkomt. De naam komt voor in zowel de Latijnse als het Romeinse tijdperk, Antaeus of Antaios was een mythische held bij de Grieken en de Romeinen die ook wel de zoon van de aarde werd genoemd. Naast de mythologieën werd de term in het Latijns ook gebruikt om een ‘waardevol’ product mee aan te duiden. In het Grieks wordt de term Anteo hedendaags ook nog gebruikt om juwelen of sieraden van ‘onschatbare’ waarde mee te omschrijven.

BEKIJK ANDERE MODELLEN