SERENGETI ARLIE

De Serengeti Arlie komt uit de Classic collectie en is een model met een montuur van Cellulose Acetaat Propionaat wat beter bekend staat onder de naam Acetaat. Ontdek de nieuwe monturen, of lees hieronder verder.

Arlie

Het is een frame met een rechthoekige vorm, een stijl die al jaren populair is. Maar deze Arlie stijl is vooral bekend door een opvallend detail in het midden van het montuur, die lijkt op een sleutelgat. Mede dankzij deze vorm staat het ontwerp ook wel bekend als ‘keyhole design’ montuur. ‘Keyhole’ vertaald in het Nederlands is ‘sleutelgat’ en verwijst naar de vorm die overeenkomt met de opening van een sleutelslot. Het sleutelgat bevindt zich in het midden tussen de twee glazen.
Modellen met sleutelgat design verschenen voor het eerst bij gewone brillen op sterkte in de jaren veertig en werd kort daarna als trend opgepikt door de mode, beroemde mensen en filmsterren.

Montuur van Cellulose Acetaat Propionaat

Deze montuur soort is onder andere populair geworden omdat het een hypoallergeen materiaal is, wat betekent dat er een kleinere kans is op het ontstaan allergische reacties. Mensen met een gevoelige huid of specifieke allergieën hebben doorgaans een voorkeur voor dit type materiaal brillen en monturen. Acetaat is gebaseerd op het al bekende nylon kunststof materiaal, maar dan sterker en lichter van gewicht. Duurzaam en flexibel.
Het materiaal Acetaat Propionaat maakt het mogelijk om transparante monturen te produceren in verschillende kleurtinten met behoud van kwaliteit. Een paar mooie voorbeelden zijn de Arlie 8936 Shiny Caramel en de 8938 Shiny Red Tortoise design modellen. Deze Arlie collectie en monturen zijn voor een deel transparant, wat beter te zien is wanneer de zon schijnt. Als je opzoek bent naar meer transparante monturen of monturen met een hogere transparantie dan kunnen wij aanbevelen eens te kijken naar onze Crystal en Translucide monturen. Voer deze zoekopdrachten uit via de zoekbalk en dan krijg je verschillende montuurvormen en brillen te zien in de transparante/doorschijnende montuur stijl.

Hoogwaardige kwaliteit en de nieuwste lens technologieën

Na meer dan vijftig jaar ervaring had het merk Serengeti alle kennis opgedaan om te weten hoe het hoogwaardige ontwerpen moest produceren en ontwikkelen en door middel van de laatste modetrends. Voorwaarden die erg belangrijk zijn tijdens het ontwikkel- en montageproces voor Serengeti. Het creëren van moderne, duurzame, resistente, flexibele en comfortabele monturen. En ook niet bepaald onbelangrijk, het beschermen van de ogen tegen schadelijke UV-stralen en blauw licht met innovatieve technologieën en lenzen. Hierbij kunt u denken aan de fotochrome lenzen, polariserende- en spectral control technologieën. Dit laatste is een technologie die in de glazen geïmplementeerd is om de ogen te beschermen tegen blauw licht, dat afkomstig is van de schermen van computers, telefoons, tablets en andere beeldschermen. Spectral control zorgt ervoor dat de blauwe lichtstralen gefilterd worden en helpt onder andere bij het voorkomen van vermoeide ogen, staar en eye-strain.

De introductie van de Arlie Acetaat series

Bij de introductie van het Arlie-model, niet lang geleden, lanceerde het merk vier unieke Serengeti Arlie varianten. Twee edities met 555nm lenzen, allereerst de zwarte 8935 Shiny Black met groene lenzen en als tweede de Shiny Caramel met productcode 8936 en blauwe lenzen.
De andere twee modellen hebben beide bruine lenzen, al zit er een bijzonder verschil in beide lenzen.
De 8937 Shiny Dark Havana is uitgerust met drivers lenzen en de andere Serengeti Arlie 8938 met Shiny Red Tortoise montuur heeft de unieke Drivers Gradient lenzen. Deze lenzen onderscheiden door het transparante glas aan de onderzijde en het donkere glas aan de bovenzijde.

Drie nieuwe transparante monturen

Vorig jaar kwam Serengeti met een bijzondere verrassing en werd aangekondigd dat het merk een aantal totaal vernieuwende Arlie monturen zou lanceren. Ze hebben de nieuwe doorschijnende en transparante ontwerpen inmiddels gelanceerd in de rode versie en twee transparante monturen in champagne- en zilveren kleur edities.
De Arlie Shiny Crystal met blauwe glazen (SS483003) is nu verkrijgbaar in onze shop. De andere twee modellen met groene glazen de Champagne Translucide (SS483002) en Red Streaky (SS483001) zullen zeer binnenkort beschikbaar zijn in onze webshop.

Past de Arlie niet honderd procent bij jouw persoonlijke stijl, dan kun je ook eens kijken naar andere unisex monturen met rechthoekige glazen zoals de Serengeti Delio of de Raffaele.
Voor dames hebben we ook nog de trendy Leonora met keyhole design en ronde glazen.

BEKIJK ANDERE MODELLEN