DAMES ZONNEBRILLEN

Het is mooi weer, de zon schijnt. Een mooi moment om je zomerlook een extra finishing touch te geven met een nieuwe dames zonnebril van Serengeti. Het belangrijkste is natuurlijk dat je een damesbril koopt die goed bij jou past. Maar wat de juiste keuze is voor jou hangt af van verschillende factoren.

Serengeti zonnebril dames

We delen graag meer informatie met jou over de factoren en eigenschappen waar je op kunt letten in de zoektocht naar jouw nieuwe Serengeti dames zonnebril. Hieronder hebben we een aantal belangrijke punten even kort toegelicht. Mocht je specifieke vragen hebben dan kun je altijd terecht bij onze klantenservice.

Tijdens welke activiteiten (omstandigheden) draag jij een zonnebril? Tijdens het sporten, wandelen, autorijden of wil jij gewoon een mooie vrouwen zonnebril die past bij jouw outfit als je naar het strand gaat of met vriendinnen een drankje gaat doen op het terras?

Naast de verschillende stijlen en monturen kan het glastype voor beter zicht zorgen in variërende omstandigheden en situaties. Behalve goede oogbescherming en goed zicht bij verschillende weersomstandigheden wordt de ervaring van kleurbalans, contrasten en helderheid ook door het glas en de kleur (coating) van de lens bepaalt. De lens eigenschappen zijn tevens bepalend voor scherpte- en dieptezicht en het goed kunnen inschatten van objecten op afstand wat erg belangrijk kan zijn bij het uitoefenen van jouw beroep, tijdens het autorijden of op de fiets. Bij het sporten, tijdens wandelen of als je langdurig een zonnebril draagt dan kunnen flexibiliteit en gewicht een belangrijke factor zijn voor optimaal comfort.

Gezichtsvormen en bijpassende dames zonnebrillen

De vorm van de zonnebril en de glazen kan accenten van jouw gezichtsvorm versterken of juist verzachten. Je kunt kiezen voor een model dat features accentueert, complementeert of juist in contrast is met jouw gezichtsvorm. Hierbij wordt vooral gelet op specifieke gelaatstrekken en gezichtslijnen bij de jukbeenderen, de kaken, de kin en het voorhoofd.
Wij hebben hieronder 5 verschillende gezichtsvormen beschreven die in de praktijk gehanteerd worden. Onze specialisten hebben hier ook tips en bijpassende modellen aan toegevoegd. We onderscheiden in dit artikel zonnebrillen voor een; Hartvormig gezicht, Vierkant gezicht (met rechte of hoekige lijnen), Rond gezicht, Ovale gezichtsvorm en een Diamantvormig gezicht.

Laten we eerst even achterhalen welk type gezichtsvorm jij hebt. Weet jij al welk type gezichtsvorm jij hebt? Als je al weet wat de vorm van je gezicht is en welk type montuur hier goed bij past dan kun je natuurlijk onze vrouwen zonnebrillen bekijken in onze shop en op basis van jouw stijl en wensen filteringen aanbrengen. In enkele stappen kun jij beschikken over jouw nieuwe summer shades voor dames.
Ga even voor de spiegel staan en let op jouw kenmerkende features. Heb je een groot of breed voorhoofd, een smalle of brede en definiërende kaaklijn, hoekige of ronde accenten?

Hartvormige gezichten

Kenmerkende details voor iemand met een hartvormig gezicht zijn een breed voorhoofd en opvallende jukbeenderen. Veelal in combinatie met een smallere of spitse kin. Brillen die het gezicht meer en langwerpige look geven zijn een goede keuze. Het vlindermodel, het aviator type en brillen met een platte bovenzijde passen goed bij dit type gezicht. Serengeti dames modellen die jou wellicht goed staan zijn de; Agata (Vlinder type), Carrara Small (Aviator type) en de Mara of de Delio (beide Wayfarer types).
Eva Longoria-Parker, Gwyneth Paltrow, Mary Kate Olsen, Naomi Campbell en Scarlett Johansson zijn enkele bekende internationale sterren met hartvormige gezichten

Vierkante gezichten

Als de totale breedte van jouw kaaklijn en jouw voorhoofd ongeveer overeenkomen qua afstand dan heb jij een vierkant of rechthoekig gezicht. Vaak te herkennen door de sterk gedefinieerde kaaklijn. Verzacht rechtlijnige gezichtsaccenten met ronde of ovalen frames. Grote modellen zoals het vlinder/cat-eye type staan jou ook goed. Je kunt ook een glassoort met een grotere curve kiezen. Probeer de Lela (Browline type) of onze hippe zonnebrillen met ronde glazen voor dames, de Leonora en de Raffaele. De pilotenbril voor dames is ook in 2020 nog steeds trendy en met verschillende kledingstijlen te combineren. De Serengeti Carrara hebben wij in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld met roze of blauw spiegelglas of in de montuur kleur; goud (8546), zwart of zilver (8547). In de categorie Cat Eye modellen hebben wij de Serengeti Elyna in drie variaties, vooral de Shiny Black en de Shiny Havana met drivers lens zijn erg populair.
Vrouwelijke filmsterren die in deze categorie vallen zijn; Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Katie Holmes en Sandra Bullock.

Rond gezicht

Ronde accenten in het gezicht vallen op, zoals iets vollere wangen of een rondvormige kin. Verder is de lengte  verticaal en horizontaal (breedte) ongeveer hetzelfde. Minder rechtlijnige features in het gezicht.
Vierkante- en rechthoekige brillen staan goed bij jou omdat ze zorgen voor balans. Bekijk onze Cat-eye en Wayfarer modellen. Een retro bril of een montuur met brede lenzen matcht ook goed met dit gezichtstype.
Rechthoekige en vierkante zonnebrillen zoals de Bianca of de Anteo met tortoise patroon zorgen voor een mooi contrast. Verder zijn de wayfarer type modellen (Arlie en Mara) altijd populair bij dames met een rond gezicht. Als jij op zoek bent naar een bril met een groter montuur dan liggen de Valentina en de Lia modellen precies in jouw straatje.
Groot kan, maar ga niet voor té grote monturen. Je kunt je ronde features flatteren of verzachten door voor een vierkant of rechthoekig model te gaan. Ovale en ronde frames zijn naar onze mening eigenlijk een echte don’t maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Bekende actrices met een rond gezicht zijn Hayden Panettiere, Mila Kunis, Emma Stone en Drew Berrymore.

Ovaalvorm

De gebalanceerde kaaklijn, voorhoofd en de iets bredere jukbeenderen zorgen voor een ovale gezichtsvorm. Dames met een ovaalvormig gezicht hebben de grootste keuze aan zonnebrillen. Gedurfde grote frames, retro, klassiek en modern, jij kunt elke stijl rocken. De artiesten Beyonce, Rihanna en filmactrices Cameron Diaz en Courtney Cox hebben allemaal een ovaalvormig gezicht. Bekend model Tyra Banks en van eigen bodem, Doutzen Kroes behoren ook thuis in deze categorie.

Diamantvorm

Bij een diamantvormige gezichten zijn de jukbeenderen vaak opvallend. Dit is het bot wat boven je wang zit, ook wel het been van het gelaat genoemd en steekt iets meer uit ten opzichte van de kaken. Deze karakteristieken in combinatie met de puntige kin maken het gezichtsgelaat tot een diamantvorm.
Net als de vrouwen met een ovalen gezichtsvorm hebben vrouwen met een diamantvorm ook de vrije keuze om te experimenteren met de vele gevarieerde modellen. Om een beter beeld te krijgen bij dit type gezicht kun je eventueel de sociale media van de volgende bekende vrouwen raadplegen, Megan Fox, Kourtney Kardashian, Halle Berry, Jennifer Lopez en Serena Williams.

Dames zonnebrillen tips en stijlen

Dit zijn slechts enkele tips en details waar je op kunt letten om jou verder op weg te helpen. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat jij je happy voelt met je nieuwe Serengeti dames zonnebril.